Gary Mazzotti se stal generálním ředitelem EP Infrastructure

23. 8. 2021

EP Infrastructure, a.s., („EPIF“ nebo „Společnost“), přední evropská skupina poskytující služby energetických infrastruktur zaměřené na přepravu plynu, distribuci plynu a elektřiny, výrobu tepla a elektřiny a skladování plynu, dnes s okamžitou účinností oznamuje jmenování Garyho Mazzottiho na pozici generálního ředitele (Chief Executive Officer).

Gary Mazzotti působí od roku 2017 jako místopředseda představenstva EPIF a nese odpovědnost za finance, controlling a vztahy s investory. Vedle toho aktivně vede program Společnosti k přechodu na čistou energii, včetně cíle ukončit využívání uhlí jako primárního zdroje výroby energie nejpozději do roku 2030.

Jako generální ředitel bude Gary Mazzotti zodpovědný za implementaci základní dvojí strategie EPIF, tzn. za kontinuální poskytování spolehlivých a dostupných dodávek energie a infrastrukturních služeb, které přispívají k zajištění energetické bezpečnosti několika evropských zemí, a také za převzetí vedoucí role v evropském rozvoji energie z vodíku, která Evropě zajistí přechod k nízkouhlíkové budoucnosti.

„Jmenování generálním ředitelem EPIF mě velmi těší. V průběhu posledních čtyř let se EPIF pustil do transformační změny na své cestě stát se evropským lídrem v oblasti čisté energie a jako generální ředitel mám v úmyslu tento proces urychlit. Infrastruktura Společnosti zůstane rozhodující pro dodávky energie na evropské trhy, ať už v současné podobě zemního plynu, nebo v budoucnu vodíku s nízkou vodíkovou stopou. Jako generální ředitel se hodlám věnovat udržení dosavadní vysoké úrovně cashflow skupiny EPIF a zároveň rozvoji nových partnerství pro podporu zelené energie,“ řekl Gary Mazzotti v reakci na své jmenování.

Gary Mazzotti se stává nástupcem Daniela Křetínského, zakladatele a předsedy představenstva Energetického a Průmyslového Holdingu, a.s. („EPH“), který nepřímo vlastní 69 % podíl v EPIF. Daniel Křetínský bude nadále vykonávat funkci předsedy představenstva EPIF. „Jsem potěšen, že Gary přijal pozici generálního ředitele. Naše ambice v oblasti energetické transformace, konkrétně v oblasti vodíku, jsou robustní. Věřím v Garyho schopnost tuto výzvu zvládnout a vést Společnost k další fázi vývoje a růstu,“ řekl.

Jiří Zrůst, místopředseda představenstva EPIF a Senior Managing Director společnosti Macquarie Asset Management, která nepřímo vlastní 31 % podíl v EPIF, řekl: „Jsme potěšeni jmenováním Garyho a věříme, že je tou správnou osobou, která EPIF posune vpřed, aby se stala předním evropským poskytovatelem a distributorem čisté energie.

Gary Mazzotti je britský občan, který více než 20 let pracuje na finančních a provozních pozicích v České republice.