Aktualizovaným ratingem ESG od agentury Sustainalytics si EPIF zajistil 12. místo z celkem 104 společností v sektoru Multi-utilities

14. 11. 2023

Společnost EP Infrastructure, a.s. (dále „EPIF“) s potěšením oznamuje, že 31. října 2023 získala hodnocení ESG na úrovni 20,2 od agentury Morningstar Sustainalytics, přední společnosti zabývající se výzkumem, ratingem a analýzou dat v oblasti ESG, která posuzuje odolnost společností vůči environmentálním, sociálním a správním rizikům. Následně bylo hodnocení na základě nejnovějších změn vybraných srovnávacích ukazatelů konkurenčních společností v listopadu aktualizováno s výsledkem 19,8. Ačkoli se jedná o mírné zhoršení oproti loňskému ratingu 18.2 (čím nižší skóre, tím lépe), potvrdil EPIF svou pozici v kategorii nízkého rizika a zajistil si 12. místo z celkem 104 společností v sektoru Multi-utilities.

Petr Choutka, manažer pro udržitelnost skupiny EPIF, v reakci na vydanou aktualizaci ratingu uvedl: „Zvlášť mě těší, že se naše skupina úspěšně vypořádala s náročnými podmínkami na energetických trzích, a zároveň nehrozila environmentální a sociální aspekty své činnosti. To se zjevně projevilo i v dobrém hodnocení ESG. EPIF je i nadále odhodlán hrát klíčovou roli v sociálně přijatelné energetické transformaci”.

Hodnotící zprávy jsou k dispozici zde.

Další informace o aktivitách společnosti EPIF v oblasti ESG najdete ve zprávách o udržitelnosti.

Copyright © 2023 Morningstar Sustainalytics. Všechna práva vyhrazena. Tato zpráva obsahuje informace vytvořené společností Sustainalytics (www.sustainalytics.com ). Tyto informace a data jsou majetkem společnosti Sustainalytics a/nebo jejích dodavatelů – třetích stran (Third Party Data) a jsou poskytovány pouze pro informační účely. Nepředstavují podporu žádného produktu nebo projektu ani investiční poradenství a nezaručuje se, že jsou úplné, aktuální, přesné nebo vhodné pro konkrétní účel. Jejich použití se řídí podmínkami uvedenými na https://www.sustainalytics.com/legal-disclaimers.